Radisson RED

Kaisaniemeen avattiin viime vuoden lopulla lokakuussa 2023 Suomen ensimmäinen Radisson-ketjun RED-konseptin hotelli. Nimensä mukaisesti hotellista löytyy paljon punaisia yksityiskohtia ja rakennus on rennon tunnelmallinen, joka houkuttelee puoleensa kaupunkikulttuurista kiinnostuneita vieraita.

Hotellin johtaja Mika Virtanen luonnehtiikin Radisson Rediä rouheaksi urbaaniksi hotelliksi, joka tuo Helsinkiin laadukasta majoituskapasiteettia tyylistä tinkimättä. 

Rauhallisuutta kaupunkimiljöössä

Hotellin on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, kun taas sisätilojen sisustuksesta vastaa Fyra Oy. Rakennuksen suuret kaari-ikkunat avaavat henkeä salpaavan näkymän Kaisaniemen puistoon ja mäen päältä näkymät yltävät myös Töölönlahdelle saakka. Hotellista löytyy lähes 200 huonetta, joissa sijainnista riippuen huoneen saa valittua joko kaupunkimaisemalla tai rauhallisuudesta nauttiville hotellin sisäkäytävän puolella sijaitsevista huoneista, joissa hiljaisuus on taattu. Taidetta on ripoteltu ympäri hotellia ja aulatilaa elävöittää jättimäinen taitelija Jenni Ropen mobileteos Tuulenpuuska, lisäksi hotellihuoneista löytyy valokuvateoksia, joista osa on sijoiteltu vuoteiden läheisyydestä myös kylpyhuoneisiin.  

Hotellihuoneet sijaitsevat kerroksissa 2-8, joiden kylpyhuoneista löytyvät Lasimestari Bergholm Oy:n valmistamat ja asennetut valopeilit. Riippuen hotellihuoneesta, peileistä löytyy joko ovaalin tai ympyrän muotoinen valokehä, joka valaisee kirkkaudellaan niin itse peilaajan kuin kylpyhuoneenkin. Valaistut peilit ovat trendanneet jo pitkään hotelleissa, sekä muissa julkisissa tiloissa ja nyt tämä trendi on valloittanut myös suomalaistenkin kodit, erityisesti kylpyhuoneet.  

Valopeilin toteutus vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaasti sen taakse sijoitettu led-valo valaisee tilan. Radisson RED-hotellin kylpyhuoneen peileihin on hiekkapuhallettu kehä, joka päästää valon peilipinnan lävitse. Tällä tapaa peilistä saadaan huomattavasti parempi valonlähde aikaiseksi. Mikäli peilistä ei olisi poistettu hopeointia hiekkapuhalluksella, olisi valaistuksesta tullut keskimääräistä himmeämpi led-valon jäädessä peilin taakse. Näin ollen led-peili olisi toiminut ennemmin tunnelmavalona eikä siitä olisi ollut juurikaan valolähdettä peilin edessä laittautumiseen, sillä valo olisi loistanut ainoastaan peilin sivuilla. 

 

IMG_6952

Led-valaistu peili hiekkapuhalletulla kehällä, lisäksi peilin ympärillä musta alumiinikehys. Peilissä asiakkaan toiveesta Sylvanian LED-nauhat 2700/3000K, jotka toimitettiin hotellille Ranskasta saakka. 

Pssst. Projektiuutisia tulossa lisää lähiaikoina, kun Helsingin ydinkeskustaan avautuu luksushotelli Grand Hansa. Pysy kuulolla.