Saunan lasiseinän suunnittelu

Katso esimerkkikuvasta laadukkaat materiaalivaihtoehdot unelmiesi saunan lasiseinälle.

Saranoiden sävyt

Kromi, harjattu, musta ja messinki.
Pyydä tarjous

Lasien sävyn valinta

Kirkas, savun harmaa, pronssi tai musta.
Pyydä tarjous

Oven vetimen vaihtoehdot

Nuppivedin, H-vedin tai kiillotettu reikä.
Pyydä tarjous

Laadukas saunan lasiseinä mittatilauksena

Uutta ja moderinia ilmettä saunaosastolle tyylikkäällä lasiseinällä. Voit valita lasin ja kiinnityshelojen sävyn juuri teidän tilaan sopivaksi. Saunan lasiseinät valmistetaan 8mm karkaistusta turvalasista ja värivaihtoehtoina on kirkas, harmaa, pronssi tai tumman harmaa (musta) lasi. Voit myös valita erikoiskirkkaan lasin, josta on poistettu rautaoksidi ja näin saatu lasille ominaista vihreyttä poistettua.

Heloina käytämme laadukkaita Saksalaisia Bohlen tuotteita, joissa myös kattavat sävyvaihtoehdot valittavanasi. Saranoiden sävyiksi voi valita perinteisen ja moneen tilaan sopivan kromin, ylellisen messingin tai tyylikkään mustan. Myös harjattu vaihtoehto löytyy.

Lasiseinän asennus onnistuus kätevimmiltä tee-se-itse nikkareilta, mutta suosittelemme käyttämään tarjoamaamme asennuspalvelua joka sisältää mittaus/suunnittelukäynnin sekä asennustakuun.

 

Sopiva saunan lasiseinä toteutetaan ammattitaidolla

Pystymme toteuttamaan isojakin seinäpintoja lasiseinällä. Useimmiten saunan lasiseinä on kuitenkin 2-3 osainen ja ovi on sijoitettuna sivuun. Oven päälle voidaan mitoittaa ylälasi, joka estää löylyjen karkaamisen suihkutilan puolelle.

Isommissa lasiseinissä ovi sijoitetaan keskelle ja sivulle asennetaan kiinteät sivulasit. Kaikki kiinteät lasit voidaan asentaa joko listoin suoraan laatta- tai panelipintaan kiinni ja lattialaattaan liimataan joko asennuslista samaa sarjaa tai sitten jalkahelat, jotka mahdollistavat veden valumisen esteettä kiinteän lasin alta.

Laaja kokemuksemme monipuolisista kohteisteista on etumme, mitoituksesta suunnitteluun ja asennukseen. Tavoitteenamme on aina tyytyväinen asiakas ja teemme kaikkemme, jotta toteuttamamme saunan lasiseinä on juuri sellainen, josta olet haaveillut.

Saunan lasiseinä on juuri sellainen kuin haluat

Saunan lasiseinään voit valita myös vetimen useasta vaihtoehdosta. Tavallisin vaihtoehto on nuppivedin, joka on suunniteltu siten, että se ei lämpene kuumaksi löylyhuoneen puolelta. Nuppivetimen saa samassa sävyssä mitä saranat ja kiinnityslista, siksi se on monelle mieleinen ja varma valinta.

Mikäli lasiseinään halutaan puuelementti, niin vedin voidaan valmistaa myös puusta, jolloin kyseessä on H-vedin. Puinen H-vedin on valmistettu oksattomasta männystä ja puuosat on saatavina myös mustaksi sävytettynä.

Suunnittelussa kannattaa huomioida pesutilat kokonaisuutena, jotta pienimmätkin yksityiskohdat ovat linjassa keskenään. Saunan lasiseinä on sisustuselementti, joka kruunaa kotikylpylän. Vetimet ja helat antavat paljon mahdollisuuksia ilmeen viimeistelyyn ja usein juuri ne pienimmät yksityiskohdat toimivat kirsikkana kakun päällä. Laadukkaat helat ovat muutenkin tärkeässä roolissa, jotta saunan lasiseinä todellakin tarjoaa arjen luksusta.

 

 

Haaveissa arjen luksus? Valitse lasiseinä saunaan

Kodin pesutiloilta toivotaan tänä päivänä arjen luksusta. Kylpyhuone ja sauna muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Tilan, jossa huuhdellaan arjen kiireet pois ylellisessä tunnelmassa. Tämän kokonaisuuden oleellisen osa on saunan lasiseinä. Saunan ja kylpyhuoneen pintamateriaalit valitaan usein yhteensopiviksi. Kun valitaan lasiseinä saunaan, näköyhteys säilyy näiden tilojen välillä. Silloin esimerkiksi saunoissa paljon käytetty lämpökäsitelty puumateriaali saadaan yhdistettyä tyylikkäästi kylpyhuoneen laattapintojen kanssa. Luonnollisesti näiden tilojen neliöt tuntuvat huomattavasti suuremmilta, kun ne nähdäänkin yhtenä kokonaisuutena eikä erillisinä alueina.

Lasiseinä saunaan valmistetaan turvallisuus edellä

Saunan lasiseinät valmistetaan aina karkaistusta turvalasista joka rikkoutuessaan ei aiheuta vaaratilanteita. Saunan lasiseinät on useimmiten valmistettu 8mm lasista, jolloin pystytään toteuttamaan suurempiakin seinäpintoja lasilla. Yleisin käytetty lasi on kirkas tai erikoiskirkas rautaoksidi vapaa lasi.

Kirkkaalla lasilla saadaan kylpyhuoneeseen kivasti avaruutta ja tilan tuntua. Kun halutaan saunaan enemmän yksityisyyttä, tai halutaan leikitellä sävyillä, voidaan valita tyylikkäistä sävylaseista joko harmaa savulasi, lämmin pronssilasi tai tumman harmaa lasi joka on lähellä mustan sävyä.

 

 

Saunan lasiseinä vaatii huolellisen mittauksen ja asennuksen

Huolellinen mittaus ja ammattitaitoinen asennus ovat avainasemassa saunan lasiseinän laadukkaassa lopputuloksessa. Kyseessä on tuote, jonka pitää toimia oikein. Ei voida puhua arjen luksuksesta, jos esimerkiksi saunan lasiovi ei toimi kunnolla. Vaikka urakasta voi selvitä omallakin osaamisella, suosittelemme kaikille asennuspalveluamme, joka sisältää mittakäynnin sekä asennuksen. Tällä varmistetaan se, että saunan lasiseinä valmistetaan taatusti oikeilla mitoilla, sillä se on äärimmäisen tärkeää kaikissa lasitusratkaisuissa. Saunan lasiseinän asennus onnistuu myös joutuisasti, kun hommissa ovat osaavat asentajamme.

Saunan lasiseinän asennus onnistuu myös ohjeillamme

Saunan lasit on helppo asentaa ja onnistuukin monesti kätevimmiltä tee-se-itse nikkareilta. Kiinteät lasit asennetaan käyttäen alumiinista valmistuja U-listoja. Sivu- ja ylälista kiinnitetään sopivin ruuvein ja mikäli lattiaan tulee myös lista, se liimataan siihen soveltuvalla asennusliimalla.

Riippuen lasiseinästä ja oven sijainnista, ovi asennetaan joko ruuvein tukevasti sivuseinään tai lasista- lasiin kiinnittyvillä saranoilla. Lopuksi lasit viimeistellään tilaan sopivilla silikonisaumoilla, jotta ne myös pitävät vesiroiskeet poissa sieltä mihin ne eivät kuulut.


Kun tilaat kauttamme lasiseinän, saat kaikki tarvittavat kiinnitystarpeet mukaasi. Ainoastaan liimat ja silikonit jää asiakkaan hankittavaksi.